Mondkapje;

 _Juni 2020
 
Tijdens de eerste golf van corona was ik op zoek gegaan naar een nieuwe hobby. Voor velen bleek deze periode een moment te zijn om dingen uit te proberen waar je eigenlijk nooit echt tijd voor had of nam. Voor mij was dit leren borduren. Ik wilde graag een ‘nieuw’ soort ambacht leren. Toen ik mijn oma hierover vertelde stuurde ze me direct al haar oude borduurgaren toe. Al snel merkte ik waarom mijn oma dit ook graag deed, het is erg rustgevend werk en je kan ondertussen ook iets anders doen.

Toen de persconferentie kwam waarin werd verteld dat het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht werd zag ik dit als een kans. Minister Grapperhaus maakte op dat moment tijdens de persconferentie een verspreking door de maand juni als ‘juno’ uit te noemen. Het verplicht dragen van een mondkapje leek hierdoor te duren tot een zelfverzonnen maand. Oneindig dus.
Nadat ik een ontwerp had geborduurd ben ik samen met mijn oma dit mondkapje in elkaar gaan zetten. Ik draag hem tot heden nog steeds als ik in de trein zit.